Εξίσωση ευθείας

Μοιραστείτε το!

Εισαγωγή

Το θέμα της εξίσωσης, για μια ευθεία όπως και άλλων περιπτώσεων γραμμών, π.χ. για την παραβολή, έχει διαπραγματευτεί από το Γυμνάσιο. Ιδιαίτερες αναφορές έχουν γίνει στην Άλγεβρα του Λυκείου αλλά, ενδεχομένως, και σε διάφορα άλλα μαθήματα. Στα Μαθηματικά προσανατολισμού της Β΄ Λυκείου, διερευνάται με περισσότερο θεωρητικό τρόπο.

Διαδραστικές ερωτήσεις κατανόησης

Παρακάτω, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας  με τη βοήθεια του διαδραστικού περιεχομένου ορισμένων ερωτήσεων κατανόησης. Περιλαμβάνουν βασικές γνώσεις πάνω στην εξίσωση ευθείας. Όπου χρειάζεται παρέχονται κατάλληλες υποδείξεις. Ακόμη, δίνονται οι σωστές απαντήσεις. Επίσης, εμφανίζεται η βαθμολογία των επιμέρους ερωτήσεων αλλά και η συνολική βαθμολογία που πετύχατε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπέδωση της έννοιας της κλίσης ευθείας.

Καλή ενασχόληση!

Ασκήσεις 1 και 2 από τη Β΄ Ομάδα του σχολικού βιβλίου

Αυτό που έπεται είναι η ανάλυση δύο ασκήσεων του σχολικού βιβλίου για περαιτέρω εξάσκηση πάνω στην εύρεση της εξίσωσης για μια ευθεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.